Om Oss

Lite info ...


Vi på Ideborgens kennel har alltid haft hunden i centrum. Här har det alltid funnits intresse för alla typer av hundar. Vi har alltid haft höga krav på mentaliteten, oavsett ras, för att de skall klara alla de påfrestningar en hund utsätts för i vårt samhälle. En bra exteriör är ett krav för fysisk styrka och sundhet, och som grund till friska hundar.

1969 utbildade jag mig till hundtrimmare hos Ingrid Norberg-Ullberg. Året efter fick jag anställning på djursjukhuset i Strömsholm. Där arbetade jag ett antal år och fick min utbildning till djursjukvårdare. Jag kände att det här skulle bli mitt sätt att leva och så har det varit.

Från slutet på 1970 arbetade jag åt hundpsykolog Anders Hallgren, där mitt huvudsakliga jobb var att utbilda hundtrimmare. När hundskolan stängdes 1984 tog jag över verksam-heten med omplaceringshundar.

Min man (nu avliden) var engagerad med utbildning av tjänstehundar, så schäfer var ”vår ras”. (Jag började tävla bruks redan som 12-åring!) 1967 köpte vi vår första pudel, en dvärgtik som med nuvarande mått säkert var en toy. Hon kallades för Lottie och var alltid med när vi jobbade med schäfrarna. När hon var runt året fick hon börja i samma skola som de stora. Det klarade hon med bravur!

Vi hade ställt ut schäfrarna några gånger och sen var det Lotties tur. Och nu blev utställ-ningsverksamheten etablerad. Under många år ställde jag ut och jobbade med bruks, men det går inte att hinna med bådadera om det ska bli någorlunda bra resultat.

1970 föddes vår första kull mor var förstås Lottie.

Min man gick över från schäfer till strävhårig vorsteh. Vår första vorsteh var Int o NordCh Beringens Orchide. Hon har ett rekord som nog står sig ännu! Hon var född jan -77 och fick sina titlar i nov -78, hon var inte två år fyllda som normalt är ålders­gränsen. Sitt 1:a pris i öppen klass på jaktprov fick hon när hon var 9 månader gammal. Tyvärr hade hon höftledsdysplasi så några valpar blev det inte. Men vi hade en kull efter hennes halvbror Igor och Vätternstrandens Bonanza.

Boss

 Vi hade vita storpudlar från mitten av 70- till början av 80-talet. Vår första var Int o NordCh Chicos Felice Fantastic, en underbar tik på alla sätt. Vi födde upp fyra kullar men sen blev det inga fler. 

1971 köpte vi våra två första pyrenéerhundar. 3 år gamla Myran och en dotter till henne. Myran hade meriter med sig i bagaget så efter tre starter var hon Int o NordCh. 1974 föddes vår första pyrenéerkull. Med våra krav och vårt motto ”en sund själ i en frisk kropp” blev resultatet att vår uppfödning blev den framgångsrikaste i Skandinavien. Den sista kullen föddes år 2000. Jag blev tvungen att sluta p.g.a. längre tids ohälsa. Det blev för tungt med så stora tunga valpar.

Madde


Vi har också haft två kullar australian cattledog som vi är mycket stolta över. De som kunde rasen ansåg att det var de bästa kullar som fötts i Europa.

Maffe 

Vi har ju våra små pudlar som överträffar alla andra – så har det alltid varit.

 Signes valp 2

Vi har goda lokaliteter. Ett hundstall på 200 m2 med rastgårdar till varje box, 8 st under tak med väggar mellan varje gård samt 10 rastgårdar på singelbädd med hel- eller halvtak och 3000 m2 inhägnad tomt med skog runt omkring. Nu när jag bara har småpudlarna, så finns det mycket mer plats än vi behöver. Men det kommer en och annan akut hund från polisen och andra myndigheter som jag tar hand om.

Det här blev mycket, men det finns mycket mer att berätta för den som är intresserad. 

Alla är välkomna hit till Ideborgen. Jag är alltid hemma så slå en signal så kommer vi överens om när ni vill komma på besök.

                                                  

Kerstin


 
blomma